Heb je vragen? Bel 0186 643 656

Winkelmand
Winkelmand (0)

Je winkelwagen bevat geen artikelen.

Heb je vragen? Bel 0186 643 656

Inside Favourite Moniek

STROLLING THROUGH LONDON

 

Londen blijft voor mij de mooiste stad voor een citytrip. Ieder jaar bezoek ik deze stad dan ook weer trouw. Het bijzondere aan Londen is dat je nooit uitgekeken raakt. Londen inspireert me en neemt me mee in zijn innovatie, gezelligheid en gastvrijheid. Voor een citytrip is het aan te raden om na te denken wat je wel en niet meeneemt. Zelf reis ik graag met zo min mogelijk bagage. Ik neem dan ook altijd een handbagage koffer mee en een handzame tas die ik voor alle activiteiten kan gebruiken. Deze keer heb ik mijn Gianni Chiarini tas meegenomen.

 

De stad Londen biedt een enorme diversiteit aan culturen, activiteiten en bezienswaardigheden. Zo vind ik het heerlijk om tijdens een weekend Londen een park te bezoeken. Hyde Park blijft één van de mooiste parken en op zondag loopt het dan ook helemaal vol met stellen, gezinnen, groepen vrienden en toeristen. Je kan hier heerlijk langs het water lopen, paardrijden en in het gras liggen. Daarnaast zijn er ook verschillende leuke restaurantjes en barretjes te vinden. Op loopafstand van Hyde Park vind je Harrods. Dit is het meest bekende en exclusieve warenhuis van Londen. Alle high end merken vind je hier onder een dak. Je kijkt hier dan ook je ogen uit.

 

Een bijzonder aspect aan Londen vind ik dat op vrijdagmiddag iedereen vanuit zijn werk naar de pub gaat. Wanneer je op vrijdagmiddag tijdens een citytrip arriveert in de stad, staan bij droog en mild weer de straten vol met mensen die gezellig voor de kroeg op de stoep wat staan te drinken. Dit vind je trouwens in alle delen van Londen terug.

 

Momenteel is Shoreditch mijn favoriete wijk. Vroeger was dit een achterstandswijk waar je ‘s avonds niet doorheen durfde. Nu is het de creatieve hub van Londen. Het wordt dan ook wel de hipsterwijk van Londen genoemd. In Shoreditch wonen veel jonge mensen, studenten, creatievelingen, artiesten en vooral veel modebewuste mensen. Steeds meer creatieve bedrijven vestigen zich nu ook in deze inspirerende wijk. Je vindt in deze wijk veel conceptstores, pop-up stores, barbieren, vega tentjes en gezellige kroegen. De bekendste straat in Shoreditch is Brick Lane. Hier vind je veel streetart en de straat is een goudmijn aan boetiekjes met accessoires en vintage kleding.

 

Tijdens een citytrip probeer ik zoveel mogelijk bezienswaardigheden te bezoeken. Dit houdt in dat ik veel wandel, maar ook veel met het openbaar vervoer reis. Daarom is het zo handig om een crossback tas te hebben, waar alle belangrijke spullen inpassen, zoals die van Gianni Chiarini. Al mijn spulletjes zijn veilig opgeborgen in mijn tas. De tas heeft namelijk een hele fijne sluiting (lees: magneet + extra vergrendeling), waardoor ik niet bang ben dat iemand de tas zomaar open kan maken. Daarnaast heeft de tas een rits aan de binnenkant waar ik wat make-up in op kan bergen. Het mooie van deze tas vind ik dat hij zwart is, dus makkelijk te combineren. Overigens heeft de tas ook erg mooie kenmerken, zoals de band met gouden details en de studs.

 

Ga jij binnenkort naar Londen? Laat je inspireren door Shoreditch, eet tapas bij Brindisa, ga drinken en speel tafeltennis bij The Book Club, maak een wandeling in Hyde Park of Green Park, bezoek Harrods of neem een kijkje in één van de talrijke musea die Londen rijk is. Nog een tip; zorg voor een fijne handzame tas waar je geen omkijken naar hebt, zodat je alleen nog maar oog hebt voor al het moois om je heen. 

Redactie
10-10-17 15:39
Meer van deze blogger
0 Reactie(s)