Koffer kopen? Alle maten en kleuren bij Duifhuizen!


Als je op reis gaat is een koffer een onmisbare accessoire. Vooral tijdens een vliegreis is het van belang dat je koffer tegen een stootje kan. Als je er een kiest is het belangrijk om te weten waar je de koffer voor gaat gebruiken, hoe lang je weg gaat, maar ook het uiterlijk is een belangrijke factor. In deze categorie zul je het reismaatje vinden die helemaal bij jou en jouw wensen past!

lees meer inklappen
Sortering:
Filter

Jouw reis is niet compleet zonder de juiste koffer die helemaal bij jou en jouw reisdoel past. Het is eigenlijk zelfs één van de meest essentiële onderdelen als je op vakantie of zakenreis gaat. Je wilt graag je spullen veilig en beschermd meenemen, maar het is ook belangrijk dat je koffer comfort biedt. Voor alle soorten reizen is er geschikte reisbagage te vinden. Of je nu met het vliegtuig gaat of met de auto, bij Duifhuizen bieden we een ruim assortiment koffers aan in verschillende prijsklassen. Hierdoor kan iedereen een koffer kopen die helemaal bij zijn of haar wensen past.

Geschiedenis van de koffer

De koffer zoals we die vandaag de dag kennen, kent een lange voorgeschiedenis. Vanaf het begin der dagen is er altijd al behoefte geweest om zichzelf te verplaatsen naar andere gebieden of plaatsen. Al sinds de Middeleeuwen wordt er gebruik gemaakt van koffers. Deze zijn echter niet zo modern en licht zoals wij die nu kennen. Het waren zware koffers gemaakt van hout die veelal werden vervoerd per koets of boot. Dit ging dan veelal om relatief korte afstanden.

Met de industrialisering nam onze reisafstand toe, maar ook de vraag naar koffers door de rijkere laag in de samenleving. Pas vanaf halverwege de 21e eeuw is de vraag naar koffers explosief gestegen doordat vliegreizen en op vakantie gaan steeds toegankelijker werd. Dit gaf een impuls aan het ontwikkelen van de koffer zoals wij die nu kennen.

Harde koffer en zachte koffer

Bij Duifhuizen kun je een moderne koffer kopen die gemaakt kan zijn van verschillende materialen. Grofweg kun je onderscheid maken tussen een harde koffer en een zachte koffer. Hieronder een overzicht van de materialen waar een harde koffer van gemaakt kan worden en hun eigenschappen.

  • Aluminium koffer: dit materiaal is zeer robuust en duurzaam, omdat een aluminium koffer veelal een lange levensduur heeft. Het is daarentegen wel een relatief dure koffer. Dit betaalt zich daarentegen wel terug in excellente eigenschappen. Samsonite is bijvoorbeeld een merk met een assortiment aluminium koffers. 
  • Curv: de Curv koffer is de nieuwste innovatie van Samsonite. Koffers gemaakt van dit materiaal zijn zeer licht van gewicht en kunnen zeker ook tegen een stootje. Zelfs in koude omstandigheden is een koffer gemaakt van dit materiaal zeer sterk. 
  • Polycarbonaat koffer: een koffer gemaakt van polycarbonaat is een zeer goed alternatief voor de aluminium of curv koffer. Ze zijn net iets goedkoper, maar zijn zeker nog zeer sterk, licht van gewicht en ook buigzaam. De buigzaamheid is te vergelijken met bijvoorbeeld een cola fles. Dit is vooral praktisch als je met het vliegtuig reist en de koffer te maken krijgt met temperatuurswisselingen.
  • ABS koffer: de ABS koffer is ook licht van gewicht en een groot voordeel van dit materiaal is dat het veelal goed bestand is tegen kleine beschadigingen, zoals krasjes. Echter, grote beschadigingen zijn minder goed te repareren. Een ander pluspunt: de relatief lage prijs.

De zachte koffer is ook ruim vertegenwoordigd in het assortiment van Duifhuizen. De meest bekende zijn de nylon koffer, polyester koffer en leren koffer. Het grote voordeel van zachte reisbagage is dat je deze veelal makkelijk kunt schoonmaken en ze zijn flexibeler. Hierdoor kun jij net dat beetje extra meenemen in je koffer.

Koffermerken

Wil je een koffer kopen, maar weet je nog niet welk merk? Bij Duifhuizen bieden we een ruim aantal merken aan die reisbagage verkopen. De bekendste merken staan hieronder kort op een rij.

  • Samsonite koffers: het bekendste koffermerk met een uitstekende reputatie. En dat is niet voor niets! Ze bieden koffers aan met een excellente kwaliteit waar je nog jaren mee vooruit kan.
  • SUITSUIT koffers: hét koffermerk speciaal ontwikkelt voor vrouwen. De koffers hebben een opvallend uiterlijk en aan de binnenkant een georganiseerd interieur met verschillende vakken met ritssluiting, veelal een ritstussenschot en elastische inpakriemen.
  • Enrico Benetti koffers: Scherp geprijsde koffers vanaf €49.95 in allerlei kleuren. Het merk maakt zowel zachte en hardschalige modellen. Daarnaast zijn er meerdere sets verkrijgbaar zodat je in 1x een alle maten hebt. 

Vliegtuig koffer of toch een autokoffer

Om het kiezen van een koffer gemakkelijker te maken hebben wij het filter “hoe ga je op reis” ontwikkelt. Jij kunt selecteren op welke manier jij op vakantie gaat en je hebt snel in één overzicht welke koffers daarbij passen. Hieronder een overzicht welke type koffers je zult vinden bij de meest gekozen opties van dit filter.

  • Met het vliegtuig: hier vindt je harde koffers terug die 56 centimeter of groter zijn. Deze koffers zijn ideaal voor een vakantie van 1 week of langer, afhankelijk van de literinhoud en de grootte. Als je met het vliegtuig reist is een harde koffer veelal essentieel, omdat de koffer veel te voorduren krijgt op het vliegveld, de bagageband en tijdens het in- en uitladen van het vliegtuig.
  • Met de auto: als je op vakantie gaat met de auto dan wil je graag dat je de kofferbak zo goed mogelijk kunt inpakken. Een zachte koffer of reistas is daarbij ideaal, want deze geeft licht mee. Zo kun je jouw auto zo efficiënt mogelijk inladen.

Ontwikkelingen in de bagagewereld

De tijd staat niet stil en zo ook niet in de bagagewereld. Technologie rukt op en zo zien we ook steeds vaker een verbintenis tussen technologie en koffers. Ook op materiaal gebied zien we nog steeds ontwikkelingen. Een voorbeeld hiervan is het Curv materiaal van Samsonite. Super licht, sterk en ideaal voor iedereen die graag met het vliegtuig reist!

Koffers online kopen bij Duifhuizen

Ben je van plan om een koffer te kopen? Bij Duifhuizen hebben we een ruim assortiment koffers met voor ieder wat wils. In ons menu kun je kiezen uit verschillende merken, maar ook selecteren op formaat, kleur of prijs. Als je jouw voorkeuren hebt ingevoerd krijg je een speciale selectie te zien die aan jouw eisen voldoet. Vanaf daar is het een kwestie van het reisproduct kiezen dat het beste bij je past en bestellen! Als je bestelling is afgerond zorgen wij voor de snelle afhandeling, en voor je het weet ga jij op reis met je nieuwe favoriete koffer!