Bescherm je tas of koffer goed met onderhoudsmiddelen

Als je een nieuwe tas of portemonnee hebt gekocht wil je natuurlijk niets liever dan deze zo mooi mogelijk houden. Hier kun je zelf ook aan bijdragen, namelijk door je product te beschermen met één van de onderhoudsmiddelen. Voor verschillende materiaalsoorten zijn er verschillende middelen. Voor metallic, suède, nylon of glad leer kies je bijvoorbeeld Collonil carbon pro. Voor lederlook producten kies je clean & care en voor mat- en robuust leer kies je Carbon wax. Op onze onderhoud advies pagina kun je een stappenplan vinden voor de behandeling!


lees meer inklappen

Wanneer je een mooi product hebt aangeschaft, wil je hier ook zo lang mogelijk van genieten. Dat begrijpen wij. Onderhoudsmiddelen spelen hierbij een belangrijke, misschien wel de belangrijkste, rol. Naast dat je natuurlijk zuinig met je nieuwe tas omgaat dan. Wij zijn fan van de onderhoudsmiddelen voor je tas van het merk Collonil. En leggen je graag uit hoe je deze het best kunt gebruiken.

Impregneren en schoonmaken

Naast het verzorgen van leer is het ook belangrijk om je tas te impregneren (waterproof te maken), schoon te maken en/of om de kleur op te helderen. Ook voor deze activiteiten zijn Collonil onderhoudsmiddelen een uitkomst. Om je een beetje wegwijs te maken in welk onderhoudsmiddel het best geschikt is voor welke activiteit lichten we dit voor je toe.

Om ervoor te zorgen dat het leer van je tas soepel en zacht blijft raden we je aan om je tas in te spuiten met Collonil Carbon Pro spray of Collonil Nanopro spray. Het leer blijft mooi doordat de spray vuil- en vocht afstoot bij het gebruiken van de tas. Hiernaast zorgt deze spray ook nog eens ervoor dat je tas een langere tijd mooi en goed van kleur blijft.

Voor het schoonmaken van je tas is de Collonil Clean and Care schuim perfect. In dit stappenplan laten we je zien hoe je, je tas het best schoonmaakt.

Onderhoudsmiddelen voor leerverzorging

Om de verschillende soorten leer op de juiste wijze te behandelen en te voeden zijn hier ook weer verschillende onderhoudsmiddelen geschikt voor.

Glad leer: glad leer (meest voorkomend) kun je het best behandelen met supreme creme of leather cream om het leer te voeden.
Gewaxt leer: omdat gewaxt leer wat sneller uit kan drogen door de waxbehandeling die het heeft gekregen is het belangrijk het leer te blijven voeden met supreme creme of wax leather.
Suede: Omdat suede gevoelig is voor (water) vlekken adviseren we de Collonil nanopro spray.
Kunstleer:
kunstleer heeft geen voeding nodig maar je kunt het wel goed verzorgen door te behandelen met Collonil Syncare dit is speciaal ontwikkeld voor synthetische materialen.

Bij een metallic coating op leer of kunstleer, raden wij je af om dit te behandelen met een onderhoudsmiddel. De coating is erg kwetsbaar en je loopt het risico het weg te poetsen.  

Het is misschien lastig te zien van welk soort leer jouw product gemaakt is, daarvoor hebben wij een aparte pagina gemaakt met alle leersoorten. Het is zeker een aanrader om hier een kijkje te nemen zodat je precies weet welke eigenschappen de leersoorten hebben.

Onderhoudsmiddelen bij Duifhuizen

Het is gemakkelijk om je onderhoudsmiddel direct te aan te schaffen bij de aankoop van je tas. Zo kun je, je tas nog vóór gebruik behandelen en weet je zeker dat je hem goed verzorgt vanaf het eerste moment. Je kunt de onderhoudsmiddelen ook later nog apart aanschaffen. Heb je nu toch nog vragen over het onderhouden of verzorgen van je tas? Dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice of even langskomen in één van onze winkels natuurlijk. Wij helpen je hier graag bij!