Ruilen en retourneren


60 dagen bedenktijd

Je hebt bij ons nu 60 dagen bedenktijd om jouw bestelling gratis (binnen NL) retour te zenden. De bedenktijd verstrijkt 60 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Bestaat je bestelling uit meerdere producten? De bedenktijd begint te lopen na de dag waarop jij het laatste product hebt ontvangen. Uiteraard verzenden wij onze bestellingen met de grootste zorg, maar mocht de bestelling bij aankomst incompleet of niet in orde zijn, schroom dan niet om dit direct te melden bij onze klantenservice.

Wil je één of meerdere artikelen retour zenden? Dan vragen we je de retoursticker op de factuur te gebruiken!

Let op: artikelen die overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast, zijn helaas niet te retourneren. Bij een eventuele schade aan de retourzending, een niet complete retourzending óf een ongefrankeerde zending, hebben wij de mogelijkheid hiervoor kosten in rekening te brengen. Indien er onnodige schade is ontstaan, dan hebben wij de mogelijkheid om dit in waardevermindering te brengen.

Let op: De producten van de merken Michael Kors, Furla en Coach hebben een speciaal “verwijder mij niet label”. Wanneer dit label er niet meer aanzit bij retourzending, kunnen wij waardevermindering in rekening brengen.

Gratis ruilen

Bij Duifhuizen is het mogelijk om je bestelling kosteloos (binnen NL) te retourneren via het zichttermijn. Niet alleen vergoeden we de bestelling, ook de verzendkosten krijg je teruggestort wanneer de bestelling volledig wordt geretourneerd. Het omruilen van een artikel in een andere kleur, ander model, of maat, geldt weer als een nieuwe bestelling en is helaas niet mogelijk via contact met de klantenservice.

Moet een artikel worden geruild wegens een defect of een fout van ons, dan zijn de verzendkosten uiteraard voor onze rekening!

Gratis retourneren

Wil je (een gedeelte van) jouw bestelling retourneren? Ook dat is geen probleem (zelfs niet bij actieartikelen en/of artikelen uit de opruiming)! Het retourneren van artikelen is bij ons altijd kosteloos (binnen NL) en kan zowel in één van onze winkels of middels een retourzending. Wel hanteren wij de minimale orderwaarde van € 39,95 voor gratis verzending. Mocht je dus een bestelling hebben geplaatst met meerdere artikelen en gratis verzending en stuur je producten terug waardoor het uiteindelijke bestelbedrag onder € 39,95 komt dan zullen er alsnog € 3,95 verzendkosten in rekening worden gebracht. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de uiteindelijke terugbetaling. 

Kies milieubewust! Terugbrengen in een Duifhuizen winkel

Komt het je beter uit om (een gedeelte van) je bestelling terug te brengen in één van onze 24 filialen? Neem het product dan mee naar de gewenste winkel én vergeet de factuur niet!

Terugsturen via het retourticket

Zend jij jouw bestelling liever retour via een retourzending? Dan willen we je vragen om onderstaande in acht te nemen:

  • stuur de producten (indien redelijkerwijs mogelijk) in de oorspronkelijke staat en onbeschadigd in de originele doos terug;
  • maak gebruik van de retoursticker die je terugvindt op de bijgevoegde factuur;
  • zorg dat de huidige sticker onleesbaar is en plak de retoursticker op de doos;
  • om je pakket kosteloos te retourneren kun je het pakket zo afgeven bij een postkantoor in de buurt.

Zodra we jouw retourzending hebben ontvangen, sturen we je direct een ontvangstbevestiging via de e-mail. Na ontbinding zullen we het aankoopbedrag en eventuele betaalkosten + de verzendkosten voor de heenzending zo snel als mogelijk, maar uiterlijk binnen 3 dagen, terugstorten op je rekening! Stuur je een bestelling gedeeltelijk retour en komt het uiteindelijke bestelbedrag onder € 39,95? Dan zullen de verzendkosten a € 3,95 in mindering worden gebracht op het terug te betalen bedrag.

N.B. Je kunt ook gebruik maken van het wettelijk vastgesteld modelformulier voor herroeping (PDF) om je retour aan te melden (binnen de bedenktermijn/zichttermijn). Hierna heb je nog 14 dagen de tijd om het artikel terug te sturen. 

Retour aangekomen, wat nu?

Zodra de retourzendingen bij ons binnen komen worden deze gesorteerd en nagekeken. Je ontvangt van ons bericht en we zullen de retour verwerken met de betaalwijze waarmee de bestelling is afgerond.
Het aankoopbedrag wordt teruggestort op de rekening waarmee betaald is. Dit is binnen 1-3 werkdagen zichtbaar op de rekening. Of de acceptgiro betaling zal worden aangepast.
Bewaar een cadeau kaart na betaling wel nog even totdat jij zeker weet dat je tevreden bent over je aankoop. Mocht dit niet zo zijn dan storten wij het bedrag terug op jouw cadeau kaart.