RFID portemonnee, veilig en innovatief! 


Op zoek naar een portemonnee die de inhoud beschermd tegen skimmen? Kies dan voor een RFID portemonnee. Door middel van een speciale binnenkant of aluminium hoes zijn al jouw pasjes beschermd tegen elektronische diefstal van gegevens. Zo kun jij zonder problemen al je pasjes bij je dragen. 

lees meer inklappen
Sortering:

Filter

Een RFID portemonnee wordt steeds belangrijker voor de betalende consument. Onze samenleving wordt steeds meer digitaal. Of het nu gaat om identificatie, betalen of kortingspassen. Deze ontwikkeling brengt, naast gemak, ook een negatief aspect mee. Onze (betaal)gegevens kunnen worden gestolen via de RFID chips die in deze passen zijn geïntrigeerd. Met een RFID portemonnee geef je deze criminelen echter geen kans en zijn je elektronische gegevens goed beschermd.

Wat is RFID eigenlijk en waarom is een RFID portemonnee nodig?

De term RFID staat voor Radio-Frequency identification (identificatie met radiogolven). Het is een technologie om vanaf afstand chips af te lezen of om informatie op te slaan. Talloze RFID toepassingen zijn er inmiddels ontwikkelt. Concrete voorbeelden van RFID toepassingen zijn preventie van diefstal door middel van detectiepoortjes, voorraadbeheer of pinpassen. Na verloop van tijd is er NFC (Near Field Communication)ontwikkelt. Deze vorm van RFID zorgde ervoor dat zowel van als naar de RFID chip gecommuniceerd kan worden en dat de chip deze info kan verwerken. RFID biedt talloze mogelijkheden om de levens van mensen makkelijker te maken.

Maar wat is de rol van een RFID portemonnee in dit verhaal? Naast de vele voordelen zijn er zeker ook nadelen. Een RFID chip/tag kan worden uitgelezen, gevolgd worden of gekopieerd worden. Zodoende ontstaat er de mogelijkheid om de eigenaar op elektronische wijze te bestelen van data. Een RFID portemonnee beschermt jouw pasjes hiervoor door deze radiogolven te blokkeren. De correcte term is dan ook eigenlijk RFID bescherming portemonnee. Maar voor de duidelijkheid houden wij RFID portemonnee aan.

Varianten van de RFID portemonnee

In principe zijn er meerdere varianten van de RFID portemonnee te verkrijgen. Alle portemonnees die gemaakt zijn van RFID blokkerend materiaal vallen onder de paraplu ‘RFID portemonnee’. Globaal is de RFID portemonnee onder te verdelen in een tweetal varianten:

  • De hardschalige RFID portemonnee: Dit zijn portemonnees die zijn voorzien van een aluminium behuizing of aluminium kamer. RFID gevoelige pasjes kunnen hierin worden opgeborgen en zitten daar veilig voor diefstal. Hebben vaak als voordeel dat pasjes ook beschermd zijn tegen breken of demagnetisatie, bijvoorbeeld de Secrid pasjeshouders.
  • De  zachte RFID portemonnee: Aan de buitenkant van deze RFID portemonnee is niets te zien. Van binnen is er tussen de voering RFID blokkerend materiaal gestopt zodat ook deze variant RFID bescherming biedt. Zo kun je nog steeds genieten van je ouderwetse billfold, maar het is wel een RFID bescherming portemonnee! Gelukkig maken steeds meer merken hun portemonnees met een RFID-bescherming, zo ook het welbekende merk Castelijn en Beerens.

Welke variant heeft jouw voorkeur?

Een RFID portemonnee kopen bij Duifhuizen

Duifhuizen heeft beide varianten van de RFID portemonnee in het assortiment.  Afhankelijk van je gewenste variant kun je een keuze maken tussen meerdere merken. Een greep uit de belangrijkste merken:

  • Secrid: Dit bekende Nederlandse merk maakt een RFID portemonnee door middel van een hardschalige aluminium pasjeshouder geïntrigeerd in de portemonnee.
  • Samsonite: Koffergigant Samsonite is als eerste merk begonnen met het maken van de zachte RFID portemonnee. De meeste Samsonite billfolds zijn voorzien van RFID bescherming in de voering.
  • Castelijn & Beerens: Het bekende Nederlandse merk C&B verwerkt speciale folie in leren dames en heren portemonnees. Ook dit zorgt ervoor dat je pasjes beschermd zijn zonder dat iemand dat kan zien aan de buitenkant.

Steeds meer merken zien in dat RFID bescherming een steeds belangrijkere eis gaat worden in hun producten, elke klant wil immers bescherming voor zijn of haar gegevens.

Heb je jouw gewenste RFID portemonnee gevonden? Bestel eenvoudig op onze website en laat de RFID portemonnee makkelijk thuisbezorgen, we zien je uiteraard graag in één van onze winkels in je zoektocht naar een RFID portemonnee. Zowel in onze winkels of bij onze klantenservice ben je van harte welkom voor al je vragen.